Deficitarno zanimanje: Obuka za zaštitare, tjelohranitelje i čuvare

Deficitarno zanimanje: Obuka za zaštitare, tjelohranitelje i čuvare

Objavljeno: 27. 04. 2016 – 12:08 Izvor: Portal Analitika

Licenciranjem za obuku polaznika za zanimanja Zaštitar/ka tehničar/ka, Tjelohranitelj/ka, Pratilac/lja vrijednosti i Čuvar/ka, PU “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR Montenegro” je usvojio moderne obrasce nastavnog procesa. S obzirom da ne postoji starosni limit za bavljenje ovim poslovima bezbjednosti, a da su zanimanja deficitarna, veliko je interesovanje osoba različite starosne dobi za obuku, saopšteno je iz tog centra.

U okviru kampanje Dani informisanja o bezbjednosti, koju kontinuirano sprovodimo neposrednim razgovorom sa posjetiocima naše ustanove, putem telefona i internet stranica, svakodnevno smo u prilici da informišemo građane o mogućnostima obuke i zapošljavanja.

Zanimanje Čuvar/ka je od velikog značaja za ljude koji i sa osnovnim obrazovanjem mogu da ostvare svoje pravo na zapošljavanje i koji u “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR Montenegro” imaju stručnu podršku za sticanje znanja i vještina koje im omogućavaju sigurna radna mjesta.

Internacionalna varijanta zanimanja Tjelohranitelj/ka će se ogledati u jedinstvenom priručniku, čiji su autori bivši šefovi predsjedničkih obezbjeđenja u regionu, od kojih će neki biti i gostujući predavači koji će svoje znanje i iskustvo direktno prenositi polaznicima obuke, kroz inovativne andragoške principe.

Polaznici pograma obuke za Zaštitari/ke tehničari/ke i Pratioci/lje vrijednosti će takođe imati čast da prisustvuju predavanjima eminentnih stručnjaka, da učestvuju u razmjeni iskustava i da odgovore na zakonsku obavezu sticanja dozvole za rad.

Osnivač ustanove, Aleksandar Đuričković, za sva klasifikovana zanimanja je napravio odabir predavača koji su najpoznatiji eksperti iz pojedinih nastavnih oblasti, što je dodatna garancija kavaliteta i ekskluzivnosti obuke, od koje će benefite imati ne samo polaznici, već i institucije i firme koje zapošljavaju polaznike obučene u “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR Montenegro”. Praćenje i podrška polaznika na polaganju državnog ispita i na radnim mjestima je pokazatelj brige o polaznicima i njihovim potrebama, čime pripradnost svijetu bezbjednosti postaje i profesionalna i moralna dimenzija djelovanja.

Osposobljavanje za navedena zanimanja je ulaznica za poslove budućnosti koja je kompatibilna sa društvenim i opštim civilizacijskim potrebama bezbjednosti, očuvanja vrijednosti i izgradnje boljeg i pravednijeg društva, navodi se u saopštenju Nevenke Vuković direktorice Urban Protection Training Centar Montenegro.

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.

Odgovori