zastitar_u_skoli

PU “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR MONTENEGRO” – organizator obrazovanja odraslih koncipirao je projekat “Zaštitar u školi” za koji je dobio podršku Ministarstva prosvjete.

Na osnovu istraživanja koje je obavila Ustanova, raspolažemo podacima o činjenici da je vršnjačko nasilje postalo alarmantno i da je u stalnom porastu. U toku smo sa vaspitno-disciplinskim mjerama i naporima školskih ustanova da suzbiju te veoma opasne pojave, kako u aktuelnom vremenu, tako i u budućnosti, utoliko što agresija djece i mladih može postati osnova za razvoj kriminaliteta.

U želji da doprinesemo stvaranju boljeg i humanijeg društva, da čuvamo ugled obrazovnog sistema i dostojanstvo pojedinaca, i prosvjetnih radnika i učenika, spremni smo da pokrenemo projeknte aktivnosti tako što ćemo obaviti doedukaciju najboljih zaštitara iz više security agencija. Formiraćemo elitnu jednicu koja će u svakom momentu biti spremna da adekvatno detektuje sve oblike vršnjačkog nasilja i da pravovremeno, u skladu sa projektnim planom, reaguje i dostavlja informacije Nastavničkom vijeću. Elitna jedinica zaštitara će realizovati i aktivnost preveniranja kroz aspekat bezbjednosti i opšteg društvenog dobra i prospeiteta.

U Podgorici, 28. 07. 2016. god.

Aleksandar Đuričković
Osnivač