ODRŽANA PREZENTACIJA AKTUELNOSTI OBRZOVANJA ODRASLIH I OBRAZOVNE PONUDE ORGANIZATORA OBRAZOVANJA ODRASLIH U BIJELOM POLJU

ODRŽANA PREZENTACIJA AKTUELNOSTI OBRZOVANJA ODRASLIH I OBRAZOVNE PONUDE ORGANIZATORA OBRAZOVANJA ODRASLIH U BIJELOM POLJU

Centar za stručno obrazovanje je 14. oktobra 2019. godine, u prostorijama SO Bijelo Polje, organizovao prezentaciju aktuelnosti obrazovanja odraslih u Crnoj Gori i obrazovne ponude organizatora obrazovanja odraslih.

Na samom početku, Gordana Bošković iz Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, u Centru za stručno obrazovanje je pozdravila prisutne, potom upoznala ih sa ciljevima manifestacije „XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ i ukazala na značaj informisanja svih zainteresovanih strana i građana o obrazovnoj ponudi na sjeveru Crne Gore.

Sa aktuelnostima u obrazovanju odraslih i realizovanim aktivnostima u prethodne dvije godine učesnici su upoznati putem video klipa.

O organizaciji XVIII Dana obrazovanja i učenja odraslih i učešću organizatora obrazovanja odraslih govorila je Nerisa Redžematović, savjetnica u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, koja je bila moderatorka skupa.

Prezentaciju ustanove, aktivnosti i obrazovne ponude imali su licencirani organizatori obrazovanja odraslih: PU Urban protection training centar Montenegro, JU Osnovna škola “Pavle Žižić“ iz Bijelog Polja, JU Srednja stručna škola iz Berana, JU Srednja mješovita škola “Vuksan Đukić“ iz Mojkovca i JU Srednja pomorska škola iz Kotora.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Opštine Bijelo Polje, Zavoda za zapošljavanje iz Bijelog Polja, obrazovnih ustanova i organizatora obrazovanja odraslih.

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.

Odgovori