Okrugli sto na temu “Zaštitar u školi”

Okrugli sto na temu “Zaštitar u školi”

Centar za stručno obrazovanje u saradnji sa PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“ u okviru manifestacije „XV Dani obrazovanja i učenja odraslih“ organizovao je okrugli sto na temu „Zaštitar u školi“.
Cilj okruglog stola je podizanje svijeti o opasnosti vršnjačkog nasilja, krminala na pragovima škola i ukazivanje na neophodnost prisustva zaštitara u školi.

Na okruglom stolu su govorili:

Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje

Aleksandar Aco Đuričković, osnivač PU Urban Protection Training Centar Montenegro

Slavica Striković, direktorica NVO “Ženska akcija”

Miloš Vukčević, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore

Željko Matejčić, ekspert za protivterorističku i protivdiverzionu zaštitu – Hrvatska

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Ministrarstva porsvjete, Ministarstva zdravlja, Uprave policije, Glavnog grada, gimnazije „Slobodan Škerović“, JUSSŠ „Spasoje Raspopović, Policijske akademije, NVO Institut za procjenu bezbjednosnih rizika i kritične infrastrukture.
U trajanju od dva sata govornici su izložili ključne činjenice i stavove po pitanju vršnjačkog nasilja i kriminala na pragovima škola, nakon čega je uslijedila diskusija.

1

2

3

4

5

7

8

9

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.

Odgovori