SOS linija: Najviše prijava nasilja nad životinjama

SOS linija: Najviše prijava nasilja nad životinjama

Obučavaju tjelohranitelje, čuvare i zaštitare
Objavljeno: Avgust 02, 2016 – 23:28 Izvor: Antena M portal

Građani su, putem SOS linije za bezbjednost, do sada najviše prijavljivali nasilje nad životinjama, saopštili su Urban protection training center Montenegro i nevladina organizacija Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju

SOS liniju za bezbjednost (zaštita ljudi, zaštita životinja i zaštita životne sredine) pokrenuli su UPTC MNE i Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica, kao jednu od projektnih aktivnosti podržanih od Zavoda za zapošljavanje.

„Do sada je bilo najviše prijava nasilja nad životinjama. Na osnovu popunjenih upitnika i informatvnih poziva, očekivano je da bude više prijava u drugoj polovini septembra“, saopštila je koordinatorka Rajka Đuričković.

Konstatovano je, kroz analizu problema nasilja, da je vršnjačko nasilje u porastu.

„Ali smo uvjereni da će mehanizmi suzbijanja ove vrste nasilja doći do izražaja kroz saradnju sa Ministarstvom prosvjete, kao i uz svesrdnu podršku roditelja“, saopštila je Đuričković.

Kako navodi, Protokol o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Službom zaštite dodatno doprinosi kvalitetu rada linije.

Brojevi na koji građani prijavljuju nasilje su 067 017 111 i 067 018 111, uz mogućnost korišćenja telefona, vibera i upitnika.

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.

Odgovori