Osnivač i pokretač poslovanja Ustanove Urban Protection Training Center Montenegro,  je Aleksandar Alex Đuričković. Čovjek koji posjeduje višegodišnje iskustvo u zaštiti visokih vladinih zvaničnika u Crnoj Gori, kao i mnogih značajnih osoba širom svijeta. Radio je na najvišim dužnostima u posebnim policijskim jedinicama Crne Gore, kao i u jedinici za Nacionalnu sigurnost Republike Crne Gore.

Aleksandar Alex Đuričković bio je Šef obezbjeđenja predsjednika Vlade Crne Gore u periodu od 1998 – 2003. A u periodu od 2003. do 2007. godine, bio je Šef obezbjeđenja predsjednika Crne Gore. Aleksandar Đuričkovic, kao Šef Obezbjeđenja sa Predsjednikom Crne Gore u Londonu. (slika desno)

ALFA AC SECURITY

Kompanija za zaštitu lica i imovine

Aleksandar Alex Đuričkivić je osnivač jedne od vodećih kompanija za zaštitu lica i imovine u Crnoj Gori, Alfa AC Security.  Alfa AC Security bazira se na tri temeljne vrijednosti: poštenje, budnost i uslužnost. Te vrijednosti služe kao smjernice u izgradnji povjerenja s klijentima, kolegama i radnom okolinom.

PROFESIONALNA KARIJERA

Aleksandar Alex Đuričković je tokom dugogodišnje profesionalne karijere, imao privilegiju upoznati mnoge poznate osobe širom svijeta. Jedan od najznačajnijih susreta je upoznavanje sa Njegovom Svetosti Papom Benediktom XVI. Aleksandar Alex Đuričković na prijemu kod Njegove Svetosti Pape Benedikta XVI. gdje je primio pontifikat br. 403/6000.(slika desno)

Aleksandar Alex Đuričković – radno iskustvo

Specijalna policija Crne Gore

Nacionalna Sigurnost Crne Gore

Šef Obezbjeđenja Predsjednika Vlade Crne Gore

Šef Obezbjeđenja Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Uprave Alfa AC Security

Predsjednik Uprave President Detective Agency

Predsjednik Uprave Urban Protection Training Center Montenegro

alex_djurickovic01
Terorizam
Kriminal
Krađa podataka
Industrijska špijunaža
Krađa identiteta

“Tokom posljednjih nekoliko godina svjedoci smo rasta sigurnosnih prijetnji i opasnosti za zapadne kompanije i poslovne ljude uopšte. Izloženost riziku se povećava na njihovim poslovnim putovanjima. Vrlo slobodno kretanje ljudi, roba i kapitala je išlo na ruku stvaranju terorističke mreže u svijetu i međunarodnim kriminalnim aktivnostima. Sprovođenjem preventivnih aktivnosti smanjiće se prijetnje terorista i kriminalaca, pa čak i potpuno onemogućiti planove usmjerene protiv poslovnih ljudi, kompanija i institucija.”

Aleksandar Alex Đuričković

Aleksandar Đuričković sa Predsjednikom Crne Gore na komandnom brodu mornarice SAD.

Aleksandar Alex Đuričković član je Club of Leaders asocijacije.

Aleksandar Alex Đuričković je završio obuku i posjeduje Sertifikat Vlade SAD-a za borbu protiv terorizma.

Partnerska saradnja

Aleksandar Đuričković sa osnivačem European Security Academy, dr. Andrzejom Brylom. European Security Academy je jedan od partnera Urban Protection Center Montenegro. European Security Academy osnovana je 1992. godine sa ciljem profesionalne obuke pripadnika sigurnosnih snaga, vojnih snaga i civila. Obuke se vrše za različite misije s obzirom na geografsko područje i taktičku zahtjevnost zadatka. Kursevi su prilagođeni pojedincima ili taktičkim jedinicama.

PRESIDENT DETECTIVE AGENCY

Kompanija za istražne djelatnosti

Aleksandar Alex Đuričkivić je osnivač respektabilne detektivske agencije President Detective Agency. President Detective Agency posao bazira na dugodišnjem iskustvu  zaposlenika i njihovoj bezprijekornoj  obuci. Temeljene na povjerljivom odnosu prema klijentima, pružaju usluge uz pomoć stalno zaposlenih licenciranih privatnih detektiva.