Počnije sa radom SOS linija za bezbjednost

Počnije sa radom SOS linija za bezbjednost

SOS linija za bezbjednost, za zaštitu ljudi, životinja i životne sredine, počeće sa radom u srijedu u Podgorici i biće aktivna radnim radnim danima od 16 do 20 sati.  

SOS liniju za bezbjednost pokreću “URBAN PROTECTION TRAINING CENTAR MONTENEGRO” (UPTC MNE), u saradnji sa NVO “Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica.

Brojevi na koji građani mogu prijaviti sve vrste nasilja (izuzev porodičnog) su 067 017 111 i 067 018 111, uz mogućnost korišćenja telefona i vibera, slanja snimaka i fotografija.

Korisnicima interneta će biti dostupan upitnik sa web stranica.

“Sve opcije prijave nasilja garantiju građanima anonimnost”, kaže se u saopštenju UPTC MNE, koje je potpisala direktorica Nevenka Vuković.

U okviru projekta “Zaštita jednakosti”, koji je odobrio Zavod za zapošljavanje Crne Gore, obučeno je 11 lica sa invaliditetom za poslove ove SOS linije, od kojih će šest lica raditi na liniji četiri mjeseca i davati doprinos bezbijednosti.

“Policajci, zaštitari i vatrogasci koji će biti uključeni u implementaciju SOS linije za bezbjednost prošli su obuku za rad, kao i kompletnu proceduru za sticanje znanja i vještina potrebnih za saradnju SOS linije i institucija sistema”.

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.

Odgovori