Kursevi za zaštitare lica i imovine

Kursevi za zaštitare lica i imovine

Objavljeno: Petak, 26 Decembar, 2014 – 15:44 Izvor: CdM

Organizator obrazovanja odraslih Urban Protection Training Centar Montenegro realizuje obuku za zaštitare lica i imovine. Prvi kursevi u Novoj 2015. godini počeće 12. januara u Podgorici i Budvi, a 26. januara u Bijelom Polju.
Obuka za zanimanje zaštitar/ka lica i imovine traje četiri nedjelje, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata. Nakon toga vrši se licenciranje obučenih polaznika i dobijanje dozvole za rad.

“Potreba za licenciranim zaštitarima je sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica. Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima da na visokom nivou obavljaju svoje radne zadatke”, saopšteno je iz Urban Protection Training Centar Montenegra.

Urban Protection Training Centar Montenegro je u toku 2014. godine ostvario saradnju sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, koji je prepoznao kako širok spektar mogućnosti za zaposlenje, tako i kvalitet same obuke i na osnovu interesovanja za zanimanje zaštitar lica i imovine, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, finansirao obuku za određeni broj nezaposlenih lica.

“Postoji mogućnost da će se navedena obuka za određeni broj nezaposlenih lica organizovati i u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.

Urban Protection Training Centar Montenegro je privatna ustanova osnovana 2012. godine sa ciljem prenošenja znanja i vještina u oblasti zaštite i opšteg doprinosa u očuvanju integriteta građana i društva. Osnivač ustanove je Aleksandar Aco Đuričković, stručnjak u oblasti bezbjednosti.

UPTC Montenegro je privatna Ustanova za obrazovanje odraslih osoba. Primarna djelatnost Ustanove je osposobljavanje polaznika u Zaštiti lica i imovine. Osnivač Ustanove je Aleksandar Đuričković.